Як молитися, щоб бути в розпорядженні Господа

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Як молитися, щоб бути в розпорядженні Господа

          Якщо подивимося в Церковний календар, то бачимо: щодня прославляємо якогось святого. Та коли почитаємо їхнє життя, то дізнаємося, наскільки вони різняться. Нам здається, що святий має бути тихий, умиротворений. Та насправді серед святих було багато холериків.

          Чим відрізняються святі від звичайних людей? Бо всі вони йшли за прикладом Богородиці ― були відкриті на волю Господа Бога.

          Діва Марія в час Благовіщення була відкрита на волю Бога, хоча до кінця не розуміла, до чого Він її кличе. Так і святі не знали цього до кінця. Та вони мали в собі самопосвяту Господеві. І понад усе шукали Його волю. Хоч їм це не завжди вдавалося, адже, як і кожен із нас, мали гріховну природу, падали, помилялися, грішили. Та понад усе шукали Бога і те, що є правдивим добром.

          Кожен із нас має своє покликання. Погляньте довкола себе: кожна річ має призначення. Кожен із нас має унікальне призначення. Святі ― ті, які пізнали своє місце в житті, знали, яку унікальну роль повинні виконати. Тому святі нас вчать самовідданості, бажанню пізнавати Господню волю, розуміти, де найкраще, найпростіше освятитися і спастися.

          Тому для святих не було місця, де найкраще спастися. Бо в різні моменти життя було різне служіння. Та вони були відкриті на Господа і готові віддатися цілковито в Його руки, щоб Він дав їм зрозуміти, яку роль мають відіграти. Дай Боже, щоб кожен із нас виконав свою унікальну місію в житті.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"